Σακχαρώδης Διαβήτης

Σακχαρώδης Διαβήτης: Ένας σύγχρονος ύπουλος εχθρός

Δρ. Κωνσταντινίδης Λάζαρος

Σακχαρώδης Διαβήτης

Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από διαταραχή του μεταβολισμού των υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών. Η κύρια και κοινή διαταραχή σε όλες τις μορφές διαβήτη είναι η υπεργλυκαιμία, δηλαδή οι αυξημένες τιμές σακχάρου στο αίμα.
Πολλές φορές οι ασθενείς συνηθίζουν να λένε έχω υψηλό σάκχαρο ή ακόμα και υψηλό ζάχαρο.

Περισσότερα από 300 εκατομμύρια άτομα, πάσχουν σήμερα από σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως. Ο αριθμός αυτός μάλιστα αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2030. Από αυτούς το 90% των ασθενών αφορά τον Σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς είναι αδιάγνωστοι.

Αναγνωρίζοντας τα συμπτώματα

Οι συνηθέστερες ενδείξεις του Σακχαρώδη Διαβήτη περιλαμβάνουν: Αυξημένη δίψα, Πολυουρία, Θάμπωμα όρασης, Απώλεια βάρους, Κόπωση και Ανεξήγητη όρεξη. Η χρόνια υπεργλυκαιμία μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, νεφρική νόσο και απώλεια όρασης.

Ο ρόλος του παθολόγου

Ο παθολόγος είναι ο ειδικός που αναλαμβάνει τη διάγνωση, την παρακολούθηση και τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ο παθολόγος παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην παροχή συμβουλών σχετικά με την υγιεινή διατροφή, την άσκηση αλλά και τη σωστή χρήση της φαρμακευτικής αγωγής.

Ενημερωθείτε και ζήστε με ευεξία

Η διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη μπορεί να είναι πρόκληση, αλλά με την κατάλληλη προσέγγιση, μπορούμε να ζήσουμε υγιή ζωή. Επισκεφθείτε έναν ειδικό παθολόγο.
Ο ειδικός παθολόγος θα αξιολογήσει την υγεία σας και θα παράσχει την κατάλληλη φροντίδα που χρειάζεστε, ώστε να ζήσετε με ευεξία.

Δώστε προτεραιότητα στην υγεία σας και ενημερωθείτε για το Σακχαρώδη Διαβήτη, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα θετικό μέλλον γεμάτο ευεξία και ευτυχία.